Çağrı Merkezi: 0 850 XXX X 22

BEBEKLERDE İLK BANYO NASIL OLMALIDIR?

BEBEKLERDE İLK BANYO NASIL OLMALIDIR?

BEBEKLERDE İLK BANYO NASIL OLMALIDIR?

Miniğinizle eve geldiniz artık yepyeni bir hayatınız var; yeni sevinçler, yeni alışkanlıklar ve tabii yeni heyecanlar! Bu yeni hayat içinde sıra geliyor ilk banyoya! Ebeveynler, bebeklerinin ilk banyosunu yaptıracakları zaman heyecanlanabilir ve bazen ne yapacaklarını bilemezler bu son derece normaldir.
Yenidoğan İlk Banyosunda Nelere Dikkat Edilmeli?
Çocuk doktorunuzun da onayından sonra, kendinize güvenin, yapılması gerekenleri uygulayın ve bebeğinizi su ile buluşturun. Unutmayın, onu sizden daha iyi anlayan biri yok, başarabilirsiniz!
Bebeğinize uygun bir küvet seçin. Yeni doğan bebeklerin yapısına uygun olabilecek bir küvetle banyo zamanlarını çok rahat geçirebilirsiniz. Hafif ve fileli bir ürün seçmeniz işleri kolaylaştıracaktır. Fileli ürünler sayesinde bebeğinizin temiz olmayan yıkama suyu aşağı akarak bebeğinizi daha rahat yıkamanıza yardımcı olacaktır.
Bebeğinizin banyo suyunun sıcaklığının 35 – 37 derece arasında olmasına özen gösterin.
Banyo yaptıracağınız yerin sıcaklığını 21 – 24 derece arasında tutun.
İlk banyo süresinin 5 – 6 dakika olması yeterlidir. Bu süre devam eden aylarda uzayabilir. Suya alışıp, suyu seven bebeğiniz, suda oyunlar oynamaya bile başlayabilir.
Banyo öncesinde size gerekli olacak yumuşak bir sünger ya da bez, bebe şampuanı, 2 adet kurulama havlusu gibi malzemeleri yanınızda bulundurun.
Banyo öncesinde bebeğinizin tok olmasına özen gösterin. Bu onun banyoda huzursuzlanmasının önüne geçecektir.
Bebeğinize banyo yaptırırken sakin olmaya özen gösterin.
Bebeğinizin önce ayak ve bacaklarını suya sokup onu alıştırın.
Başı dışarıda kalacak şekilde suya yerleştirin
Göbek bağı düşmediyse bu kısmın kuru kalmasına özen gösterin, iyileşmeden suya değmemesine dikkat edin.
Şampuan, losyon gibi malzemeleri seçerken bebeğinize alerji yapmayacak ve teniyle uyumlu, alkol, paraben gibi katkı maddeleri içermeyen, gözleri yakmayacak ürünler seçmeye özen gösterin.
Vücudun yıkanması tamamlandıktan sonra, nazikçe baş kısmını da yıkayın.
Tüm yıkama işlemi bittikten sonra temiz suyla durulayın.
Bebeğinize haftada 3 kereden fazla banyo yaptırmamalısınız. Fazla banyo bebeğinizin cildinin tahriş olmasına neden olabilir.
Bebeğinize banyo yaptırmadığınız zamanlarda nemli ve yumuşak bir bezle bacak, boyun ve kırın kıvrımları ile yanaklarını silebilirsiniz.
Ayrıca banyo sonrası yapacağınız güzel bir masaj da bebeğinizin rahatlamasını sağlayacaktır. Masaj yaparken yine bebeğinizin cildine uyumlu olan bir yağ ya da losyon kullanabilirsiniz. Masaj yapmaya önce gövdesinden başlayabilir daha sonra kol ve bacaklarla devam edebilirsiniz.
Tüm detayları uygulayarak, sakince yaptıracağınız banyoların sonunda sizi hep mutluluk bekleyecek, bebeğiniz ve siz her zaman huzurlu olacaksınız. Keyifli banyolar…

 
Yorum Yap